Opel anunta un nou motor: 1.6 Ecotec SIDI , 200 de cai

Opel a anunţat că va introduce trei motoare complet noi în următoarele 12 luni. Primul agregat din această serie este propulsorul de 1.6 litri benzină, capabil să livreze 200 de cai putere.

Opel a anunţat la Salonul Auto de la Geneva că pregăteşte o nouă gamă de motoare, dezvoltate conform trendului general de reducere a cilindreei. Primele rezultate încep să apară, germanii anunţând deja că vor lansa anul acesta trei motoare noi, diesel şi benzină, gata să înlocuiască agregatele actuale.

Opel nu a oferit informaţii decât despre viitorul propulsorului supraalimentat de 1.6 litri, botezat Ecotec SIDI, abrevierea de la Spark Ignition Direct Injection. Unitatea va fi disponibilă în mai multe versiuni de putere, cea mai potentă dintre ele urmând să ofere 200 de cai putere la 4700 de rotaţii şi un cuplu motor de 300 Nm începând cu 1700 de rotaţii.

Potrivit oficialilor Opel, consumul şi emisiile se vor reduce cu 13% comparativ cu vechiul motor pe benzină, tot de 1.6 litri. De producţia noului motor se va ocupa uzina General Motors din Szentgotthardt, Ungaria, cel mai probabil în iarna acestui an.

Karl Friedrich Stracke, CEO-ul Opel, a declarat: „În doar 12 luni vom lansa trei generaţii noi de motoare. Asta demonstrează cât de repede vrem să introducem produse noi.”

La rândul său, Thomas Johne, directorul departamentului de dezvoltare al motoarelor pe benzină Opel, a afirmat: „Noul nostru motor de 1.6 litri aduce performanţe excelente în materie de cuplu motor.”

 

sursa:automarket.ro

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 22 de urmăritori

RSS Abonare

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: